Cumartesi, Mayıs 19, 2012

Sapanca'da keşif gezisi


Alooo?
Alice harikalar diyarında:



Araba ile Istanbul'a 4 saatlik mesafede olan Eskişehir ile başlayan ilk şehirler arası yolculuğumuz Sapanca'da 1 gün konaklayarak son buldu. Yolculuklarımızı hep Alya'nın en uykulu olduğu zamana denk getirdik, arabada geöirdiğimiz uzun süreleri sakin geçirebildik. Yolculuğa çıkmadan önce ananesi merak etti, her gün günlük düzenli yemek yapılan, organik gıdalardan başka bir şey yemeyen torunu gezi boyunca ne yiyecek? Annesinin cevabı :
" Ne bulursa onu"
Gerçekten de öyle oldu, kah bizim yediğimizden kah memeyle geçiştirerekten yemek konusundaki titizliğimizi 13. ayımızda geri bırakmış olduk. Sadece yemek değil, aynı durum uyku düzeni ve hijyen konusunda da geçerli, yolculuk sırasında bildiğimiz tüm kuralları unutup, kasmadan o koşullarda neyi ne kadar bulursak şükrettik. :)
[Bunları biliyor muydunuz, biz yeni öğrendik : bebekler için hemen her restorantta mama sandalyesi ve hemen her otelde park yatak sağlanıyor!]
Sapanca'da kaldığımız otel Villa Sapanca'da becerikli ev sahibesi karşıladı bizi sıcacık bir yakınlıkla. Gece hemen göl kenarında aldık soluğu, Villa Sapanca'dan 4 dakika yürüme mesafesinde. Sezonu açılmamış bir cuma gecesi için göl kenarı bulmayı beklediğimden daha fazla kalabalık ama tam bir yaz gecesi neşesindeydi, Alya'nın kendine bir park ve yanına da bir arkadaş bulması uzun sürmedi. Gecenin 10unda salıncak sallayıp çekirdek çitlerken hayatımız gibi tatilimizin de kökünden nasıl bir değişim göstermiş olduğunu huzur ve mutlulukla farkettim.

Ertesi gün, otelimizde kahvaltı olmamasını bir şans bilerek Istanbuldere Alabalık Evi'nde harika bir köy kahvaltısı yaptık, restoranın sevimli köpeği, cılız akan şelale ve binbir kuş cıvıltısı eşliğinde. Biz açtık sabah 9'da orayı ama 11de terkederken bir ordu dolusu insan bıraktık ardımızda. Sadece Istanbuldere'nin yemyeşil ormanı bile "Sapanca'da yapacak hiçbir şey yok" diyen Istanbulluları yanlış çıkarmaya yetecek güzellikteydi.

Kahvaltı sonrasında araba ile trekking turu yaptık sessizce, uyuyan güzel uyuyduğu müddet. Derken yeni gps'imiz iphone map'te görünmeyen ama otel sahibemizin önerdiği bir alanı el yordamıyla keşfettik: Kırkpınar havaalananına giden yürüme parkuru. Evren'in keşfettiği ördek, sandal ve göl üçlemesinde olabilicek her türlü kombinasyonda fotoğraf çekip yemyesil göl kenari boyunca 2 saatlik yürüyüşün ardından detox niyetine gecen guzel gunu sonlandirmak icin 1 saat sonra evde olmanın mutluluğuyla yola çıktık.

5 yorum:

  1. Maşallah demeden geçemedim, ne tatlı bir bebek bu. Ömrü uzun, bahtı güzel olsun:)
    Ayrıca fotoğrafları da çok beğendim, sefayla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler çok güzel dilekleriniz ve beğeniniz için, inşallah :)

      Sil
  2. Deniz de ilk sehirlerarasi yolculugunda istanbuldereye gitmisti. :) ben bu kopegi taniyorum!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru tabi ya, görüşemeden ortak noktaları oldu :)

      Sil
  3. Bizleri bilgilendirdiğiniz için kilo verme merkezleri adına teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...